Šis raksts sniegs jums soli pa solim norādījumus par to, kā veiksmīgi audzēt zobenzivis akvārijā.

Zivju audzēšana akvārijā var būt jautrs un atalgojošs hobijs jebkuram akvāristam. Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis hobijs vai tikai sāciet savu darbību, ir svarīgi saprast zivju audzēšanas akvārijā pamatus. Šis raksts sniegs jums soli pa solim norādījumus par to, kā veiksmīgi audzēt zobenzivis akvārijā. Zobenzivis ir pazīstamas ar saviem atšķirīgajiem, iegarenajiem knābjiem un ir populāra izvēle daudziem akvāriju entuziastiem. Tie parasti atrodas siltos, tropiskos ūdeņos un var izaugt līdz diezgan lieliem, tāpēc ir svarīgi, lai būtu plašs akvārijs, kas var pielāgoties to izmēram.

 

 


1. darbība: akvārija uzstādīšana 
Pirms zobenzivju audzēšanas ir svarīgi pārliecināties, vai akvārijs ir pareizi iestatīts. Plašs un labi uzturēts akvārijs ar stabilu temperatūru un pH līmeni ir ļoti svarīgs jūsu zivju veselībai un labklājībai. Jums ir jābūt arī augstas kvalitātes filtrēšanas sistēmai, lai ūdens būtu tīrs un dzidrs.  
2. solis: zobenzivs izvēle 
Kad runa ir par zobenzivju audzēšanu, ir svarīgi izvēlēties veselīgus un saderīgus īpatņus. Zobenzivs tēviņus un mātītes var atšķirt pēc to knādu izmēra un formas. Zobenzivju tēviņiem parasti ir garāki un slaidāki, savukārt zobenzivju mātītēm ir īsāki un noapaļotāki knābi. 
 3. solis: Zobenzivju kondicionēšana.Lai sagatavotu zobenzivis vaislai, jums jānodrošina tām labi sabalansēts uzturs, kas ietver augstas kvalitātes olbaltumvielu avotus, piemēram, dzīvu vai saldētu barību. Jums arī jāpārliecinās, ka jūsu zobenzivīm ir pietiekami daudz vietas peldēšanai un piekļuve daudzām slēptuvēm. 
 4. solis: Zobenzivju audzēšana
 Zobenzivju audzēšana var būt nedaudz sarežģīta, jo tās nav īpaši sabiedriskas radības un neveido pārus kā dažas citas zivju sugas. Tā vietā vairošanās parasti notiek, kad zobenzivs tēviņš seko mātītei un mēģina ar viņu pāroties. Ja mātīte ir uzņēmīga, viņa atbrīvos olas, un tēviņš tās apaugļo.  
5. solis: mazuļu audzēšana
Kad olas ir apaugļotas, izņemiet pieaugušās zobenzivis no akvārija, lai tās nevarētu ēst mazuļus. Parasti mazuļi izšķiļas dažu dienu laikā, un tie būs jābaro ar nelielu daudzumu barības vairākas reizes dienā. Cepeņiem augot, jūs varat pakāpeniski palielināt to ēdiena lielumu, līdz tie var patērēt lielākas porcijas. Noslēgumā jāsaka, ka zobenzivju audzēšana akvārijā var būt jautrs un atalgojošs hobijs, taču ir svarīgi labi izprast pamatus un veltīt laiku, lai pareizi iestatītu un koptu zivis. Veicot šīs darbības, jūs varat veiksmīgi audzēt zobenzivis savā akvārijā un baudīt to augšanu un attīstību. Ar nelielu pacietību un centību arī jūs varat būt lepns īpašnieks plaukstošai zobenzivju audzēšanas kolonijai. Šajā rakstā mēs esam apsprieduši zobenzivju audzēšanas procesu akvārijā. Šajā visaptverošajā rokasgrāmatā ir viss, kas jums jāzina par šo aizraujošo un majestātisko zivju audzēšanu, sākot no akvārija uzstādīšanas un pareizo zivju izvēles līdz mazuļu kondicionēšanai un audzēšanai. Tātad, kāpēc gan nepamēģināt un ienest zobenzivs skaistumu savās mājās jau šodien!
 

Kāda aprūpe nepieciešama?

Zobenbrāļi ir ļoti nepretenciozi zivju pārstāvji, tāpēc turēt tos ir pavisam vienkārši. Vienai zivij pietiks ar 35 litru tilpumu. Tomēr ir vērts atzīmēt, ka šīs ir aktīvās zivis, tādēļ, ja ir iespēja iegādāties vairāk akvārija, tas nebūs lieks. Ir arī svarīgi atcerēties, ka, ja jums ir mērķis audzēt zivis, jums vienā akvārijā vajadzētu ievietot vienu tēviņu, bet divas vai trīs mātītes. Ja jūs ņemat tikai vienu mātīti, vīrietis var viņu vienkārši padzīt vai pat nonāvēt.

Labāk nav stādīt vairākus tēviņus vienā akvārijā, jo zobenzivīm vienmēr ir stingra atdalīšana. Šī iemesla dēļ viens no tēviņiem pārvilks segu sev virsū un pārmeklēs citus tēviņus, kas neizbēgami novedīs pie konfliktiem, sadursmēm, kautiņiem un rezultātā traumām.

Zobenbrāļi nav īpaši prasīgi pret ūdens temperatūru akvārijā. Viņi spēj izdzīvot 18 grādos, kā arī 28. Vispiemērotākā temperatūra ir no 23 līdz 25 grādiem. Ūdens cietība un skābums arī ļoti neattiecas uz jātniekiem, tomēr vispieņemamākais risinājums ir vidējas cietības ūdens un pH diapazons no 6,8 līdz 7,8.

Akvārijā ar zobenbrāļiem ieteicams uzstādīt filtrēšanas iekārtas. Tas būs pietiekami, lai izmantotu iekšējo filtru. Ir arī ļoti svarīgi katru nedēļu aizstāt ūdeni ar svaigu ūdeni, kas ir apmēram viena piektā daļa no kopējā tilpuma. Jāņem vērā arī tas, ka zobenbrāļi ir labi džemperi, tāpēc noteikti ar kaut ko jāpārklāj akvārijs, pretējā gadījumā, ja jums mājās nav cilvēku, jūs riskējat kaut kur atrast žāvētu zivju līķi.

Jūs varat izrotāt akvāriju, kā vēlaties, šeit viss ir atkarīgs no jūsu vēlmēm. Vienīgais, eksperti bieži iesaka augus izmantot kā rotājumus. Jūs varat tos stādīt diezgan blīvi, jo zobenbrāļiem ļoti patīk šāds biotops. Turklāt blīvie biezokņi ļauj mātītēm slēpties no tēviņu agresīvās izturēšanās.

 

Комментарии

Популярные сообщения